"Alsjeblieft, bid voor de Oekraïners, en voor het Oekraïense leger"

Oekraïne.jpg12 Apr

Beste Barry,

We leven nog. Kyiv houdt nog stand. En we zijn ontzettend dankbaar voor de gebeden van onze vrienden. Dag aan dag zien we de genade van God. Alleen Hij kan vrede geven in ons hart in deze moeilijke tijd.

De situatie op dit moment is schrijnend. Talloze mensen vluchten weg uit Kyiv, maar God heeft ons duidelijk gemaakt dat we hier moeten blijven, om de mensen die hier blijven te helpen. Juist in deze tijd ervaren we de kracht van het gebed. Gisteravond hoorden we dat Kyiv werd getroffen door bombardementen. Vanuit ons raam zagen we twee rode wolken. Ik begon te bidden, en vroeg God de raketten te stoppen en het leven van de mensen te sparen. Terwijl ik bad, veranderden de rode wolken langzaam in een glanzende afbeelding in de vorm van twee palmen. Het leek erop dat God me duidelijk wilde maken dat hij met Zijn liefdevolle armen Kyiv beschermt. Alsof Hij me wilde vertellen dat de Hemelen van Hem zijn.

"Dag aan dag zien we de genade van God. Alleen Hij kan vrede geven in ons hart in deze moeilijke tijd."

Net voor de oorlog maakte God mijn man Alexander duidelijk dat de oorlog met Rusland snel zou komen. Dus we bereidden ons zo goed mogelijk voor. We zorgden voor elektriciteit, water, warmte, eten en zelfs het internet. Ik ging door met het vertalen van het book “Women with the Book”. En juist dat is een enorme steun voor ons. We bewonderen enorm de heldin van het boek, die haar hele leven gaf aan de gemeente en haar Chinese mensen.

Verder vragen we aan iedereen die we kennen om ons zowel mogelijk informatie te geven over de oorlog in de Oekraïne. Veel mensen geloven door de Russische propaganda namelijk dat er een burgeroorlog in de Oekraïne woedt, in plaats van dat de Russische troepen ons land overspoelen en de Russische artillerie en de bommen onze vredige steden verwoesten. Daarbij richten de Russen zich vooral op overheidsgebouwen, ziekenhuizen, treinstations en bussen met vluchtelingen. Daarbij gebruiken ze verboden wapens, zoals vacuüm bommen en clusterbommen.

"De Russische troepen overspoelen ons land en de Russische artillerie en de bommen verwoesten onze vredige steden."

Tijdens een van de eerste dagen van de oorlog veroverden de Russen de kerncentrale in Tsjernobyl. Daarna volgde het grootste atoomstation in Europa, dat gelegen is in de Oekraïense stad Zoporidgya. Ze legden mijnen om het station en hielden het personeel gevangen als gijzelaars. Vanuit vliegtuigen wierpen ze speelgoed, rugzakken en mobiele telefoons vol met explosieven naar beneden die dan vervolgens ontploften. We vechten met ontzettend gemene en wrede mensen.

Alsjeblieft, bid voor de Oekraïners, en voor het Oekraïense leger!

Groet!
Irina

Irina

Oekraïne1Oekraïne2Oekraïne6Oekraïne3Oekraïne4Oekraïne5

« Back

Would you help to support this project?

Donate now
Scroll to top